Joint Research Promotion Program (JRPP) Seminar

CSRS Advanced Research and Technology Platforms in Wako

Date & Time: 13:00 - 16:00, November 19, 2021

Zoom: https://zoom.us/j/97054049016?pwd=bTRIY3NRNVAvR2h1ZjV4bUVsY1NRZz09 (Passcode: BVCia2khAK) **Language:** Japanese

Introduction			
13:00 - 13:05	5 min	Opening remarks	Kazuki Saito
			Director
13:05 - 13:15	10 min	Overview of the program	Minoru Yoshida
			Project Leader
Chemicals and	d small n	nolecules	
13:15 - 13:30	15 min	Diverse chemical library provision for High Throughput	Hiroyuki Hirano
		Screening (HTS), etc.	Drug Discovery Chemical Bank Unit
13:30 - 13:40	10 min	2DE-based proteomic analysis of proteins changed in	Makoto Muroi
		thermal stability by binding to a compound (2DE-CETSA)	Chemical Biology Research Group
13:40 - 13:50	10 min	Making chemical beads for target identification	Yasumitsu Kondoh Chemical Biology Research Group
13:50 - 14:05	15 min	Synthesis of bioactive compounds, etc.	Shinya Hagihara
	13 11111	Synthesis of bloactive compounds, etc.	Molecular Bioregulation Research
			Team
14:05 - 14:20	15 min	Available technical support provided by molecular	Atsuya Muranaka
		structure characterization unit: MS, NMR, CD and others	Molecular Structure Characterization
			Unit
14:20 - 14:35	15 min	Break	
High-through	nput scre	ening	
14:35 - 14:45	10 min	Target identification of small molecules and functional	Ken Matsumoto
		genomics with shRNA screening and CRISPR screening in	Chemical Genomics Research Group
		human cells	
14:45 - 14:55	10 min	Assay development for High-throughput screening (HTS)	Akiko Idei
		and High-content screening (HCS)	Drug Discovery Seed Compounds
			Exploratory Unit
14:55 - 15:05	10 min	Target identification based on yeast and human chemical	Yoko Yashiroda
		genomics analysis	Molecular Ligand Target Research
			Team
Proteins and	supermo	lecules	
15:05 - 15:20	15 min	Quantitative Proteomics, etc.	Naoshi Dohmae
			Biomolecular Characterization Unit
15:20 - 15:30	10 min	X-ray crystallography	Norio Kudo
			Chemical Genomics Research Group
Molecular int	eractions	5	
15:30 - 15:40	10 min	Interaction analysis using NanoBiT (Split Luc)	Kazuki Sasaki
			Chemical Genomics Research Group
15:40 - 15:55	15 min	Binding affinity measurement of biomolecular interactions	Seiji Matsuoka
		by Microscale Thermophoresis (MST), etc.	Drug Discovery Seed Compounds
			Exploratory Unit
15:55 - 16:00	5 min	Closing remarks	Naoshi Dohmae
			Vice Project Leader

10 min (8 min presentation & 2 min discussion)

15 min (13 min presentation & 2 min discussion)